Aan de slag

 1. Ontdek de beschikbare API's

  Bekijk welke API's we aanbieden. Zit er een API bij die nuttig is voor een van je applicaties? Gebruik de beschikbare API's om snel een volledig ontwikkelde applicatie uit te bouwen.

  Verken onze API's

 2. Registreer je

  Een API gevonden? Neem contact op met VDAB en registreer je als API gebruiker. Bepaal je paswoord via de e-mail die je registratie bevestigt. Nu kan je zelf aan de slag om je applicatie te registreren en API's te gebruiken.

  Contacteer VDAB

 3. Registreer een applicatie

  Om een API te kunnen gebruiken, moet je eerst je applicatie registreren. Hierdoor krijgt je applicatie een uniek klanten-ID. De API's vereisen dat je een klanten-ID gebruikt.

 4. Selecteer een plan

  Je applicatie is geregistreerd. Nu moet je je abonneren op een plan. Het plan bepaalt het aantal API-oproepen dat je applicatie kan maken. Sommige plannen zijn gratis en vereisen wel of geen goedkeuring. Voor andere moet je een abonnement nemen en heb je goedkeuring nodig. Kies het plan dat voor jou het meest geschikt is. Ook als je de aanroepbewerking van een API in het portal wil gebruiken, moet je applicatie een abonnement hebben op het juiste API-product. 

Je bent ingelogd en hebt je applicatie geregistreerd. Je bent klaar om te starten!